Danemarca a cerut UE adoptarea unei strategii privind retragerea mașinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzină, inclusiv interzicerea vânzărilor în țările membre UE până în 2030.  În acest demers, danezii beneficiază de sprijinul altor 10 state membre UE.

interzicere masini benzina motorina

Conform financialintelligence.ro, Danemarca anunțase încă din urmă cu un an, în octombrie 2019, că va interzice vânzarea maşinilor noi echipate cu motoare diesel sau pe benzină până în 2030. Ulterior însă, guvernul danez a trebuit să renunțe la idee, deoarece ar fi încălcat reglementările UE.

Acum, propunând statelor membre să interzică vânzarea vehiculelor pe motorină sau pe benzină vor creşte presiunile asupra Comisiei Europene pentru a propune o retragere completă în următoarele decenii a maşinilor care folosesc combustibili fosili în blocul comunitar, a explicat ministrul danez al Energiei și Climei.

El susține că, dacă nu se ajunge la un acord pe acest subiect la nivelul UE, ar fi bine ca cel puțin statelor individuale să li se permită să implementeze o astfel de măsură. Scopul declarat este reducerea emisiilor de gaze de eșapament și crearea unei Europe neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns