Mai mulți gălățeni dornici să mănânce carne cât mai naturală, cu gust ca la mama acasă, au avut parte de o surpriză extrem de neplăcută. Ei au descoperit că găinile galbene cumpărate din piață își datorau culoarea unei banale vopsele. În contact cu apa, acestea deveneau rapid albe, iar apa se colora în galben.

gaini vopsite galati

Conform site-ului viata-libera.ro, oamenii au făcut această descoperire abia acasă, când au încercat să gătească ceva din carnea găinilor vândute pe post de păsări crescute la țară. Atunci, și-au amintit și un alt amănunt dubios, care ar fi trebuit să îi facă circumspecți încă de la început: nu cumpăraseră găinile dintr-un spațiu special amenajat, ci direct din genți, depozitate pe jos la intrarea în piață.

Cei păcăliți au făcut imediat sesizări la Poliția Locală. Polițiștii din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au mers în zona indicată şi, pe trotuarul situat la intrarea în Piaţa Calea Basarabiei, au identificat două persoane care comercializau carne de pasăre în condiţii igienico-sanitare improprii şi fără a deţine documente de provenienţă a mărfii. La vederea oamenilor legii, o a treia persoană a fugit din zonă şi a abandonat marfa pe trotuar.

Din verificările făcute de autorități, s-a constatat că cele două persoane le spuneau cumpărătorilor că au găini crescute la curte. Însă, la probele făcute de polițiști, găinile s-au albit la primul contact cu apa.

Cele două persoane au fost sancţionate cu o amendă în valoare de 500 de lei fiecare. De asemenea, cantitatea de 12 kilograme de carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Tot pentru distrugere a fost predată şi marfa abandonată de cea de-a treia persoană, care a fugit la vederea polițiștilor. În acest caz este vorba despre 9,5 kilograme de carne.

Video aici

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns