Samsung rămâne cel mai mare jucător de pe piața locală de smartphone-uri, după ce a reușit ca în lunile iulie și august să raporteze o cotă de piață,de aproape 60% din numărul și valoarea telefoanelor inteligente achiziționate.

piata telefoanelor inteligente romania

Surse din industrie citate de zf.ro au declarat: „Samsung a avut în cele două luni o cotă de peste 56% după numărul de smartphone-uri livrate şi valoarea încasărilor, cea mai mare înregistrată până acum de companie“.

Pe locul al doilea se clasează chinezii de la Huawei, cu o cotă de piață de aproximativ 23%. Pe locurile trei și patru se clasează Apple și Nokia. O poziție foarte bună o înregistrează și românii de la Allview, cu un procent de 3% din piață.

Conform sursei citate, piaţa locală de telefoane inteligente a înregistrat în primele 8 luni din 2019 o scădere de peste 3% a numărului de unităţi livrate, la 2,3 milioane de unităţi, dar a rămas la acelaşi nivel din punct de vedere valoric, în condiţiile în care clienţii au achiziţionat modele mai scumpe de telefoane inteligente.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

 

Lasă un răspuns