Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat miercuri decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate şi al indicaţiilor geografice protejate pentru produsul „Telemea de Sibiu“.

telemea de sibiu

Registrul Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile. Laptele folosit pentru fabricarea produsului provine de la animale crescute în zona geografică delimitată şi hrănite în principal pe păşune. Totalitatea factorilor ce vizează modalitatea de creştere şi alimentaţie a animalelor, precum şi tehnicile de prelucrare locale determină specificitatea laptelui ca materie primă şi contribuie la asigurarea caracteristicilor şi calităţii produsului „Telemea de Sibiu“.

România deţine, astfel, şapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană:

  • Magiun de prune Topoloveni – IGP (Indicație Geografică Protejată) (2011)
  • Salam de Sibiu – IGP (2016)
  • Telemea de Ibăneşti – Denumire de Origine Protejată (2016)
  • Novac afumat din Ţara Bârsei – IGP (2017)
  • Scrumbie de Dunăre afumată – IGP (2018)
  • Cârnaţi de Pleşcoi – IGP (2019)
  • Telemea de Sibiu – IGP (2019)

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.