În magazinele din județul Gorj au fost descoperite mai multe produse care îi pun în real pericol pe cei care le utilizează. Este vorba, conform declarațiilor lui Mădălin Giurcău, comisar la Protecția Consumatorilor Gorj, citat de igj.ro, de lămpi electrice, lanterne, jucării și superglue, fiecare prezentând câte un risc.

slime risc chimic

Am avut acțiuni de verificare a existenței la comercializare a produselor care au fost notificate prin sistemul de alertă rapidă RAPEX, precum și verificarea existenței la comercializare a produselor posibil periculoase care pot fi notificate prin acest sistem. Am verificat un număr de 17 operatori economici. În urma controalelor s-a dispus oprire temporară de la comercializare  a 496 produse în valoare de 4 687 de lei, dar și oprire definitivă de la comercializare a 347 bucăți în cuantum de 1 324 de lei. Au fost aplicate 14 sancțiuni: 7 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 44 500 lei.

Printre produsele notificate identificate pe piață enumerăm: lămpi electrice portabile cu risc de electrocutare, jucării periculoase (slime-uri cu risc chimic), cană electrică cu risc de electrocutare, lanterne cu laser cu risc de orbire, Super Glue produs în China cu risc chimic“ a declarat comisarul Giurcău.

În perioada  iulie – septembrie 2019 au fost desfășurate un număr total de 433 de acțiuni de control, în urma cărora au fost încheiate 219 procese verbale de constatare a contravenției, dintre care un număr de 132 cu amenzi în valoare totală de 374 400 lei. În aceeași perioadă s-au înregistrat 159 de reclamații. Valoarea produselor înlocuite sau a restituirilor s-a ridicat la 22 970 de lei“ afirmă sursă citată.

 

Lasă un răspuns

  1. Cantitate uriașă de jucării contrafăcute, confiscată în Portul Constanța – YesComment

    […] în Gorj, au fost descoperite lămpi electrice portabile cu risc de electrocutare și slime-uri cu risc chimic. Detalii aici  […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.