Mai multe controale desfășurate de ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) au dus a descoperirea unor bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața cu care sunt preparate băuturile răcoritoare în rețeaua KFC.

sucuri de la kfc bacterii

Paul Anghel, directorul general ANPC, a precizat că, inițial, controlul efectuat în rețelele fast food privea cantitatea de gheață pusă în pahar, mai mare decât cea prevăzută în normative, consumatorul primind o băutură diluată.

În cadrul controlului au fost prelevate probe de gheață care au fost verificate în laborator, fiind identificate bacterii. „Am vrut să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate şi enterococi intestinali. Analizele au fost repetate și în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă”, a spus Paul Anghel.

Acesta afirmă că va fi alertat şi Ministerul Sănătăţii și că deja a fost luată decizia opririi temporare a furnizării cu gheaţă pentru băuturile carbogazoase. Anghel a precizat că acest tip de controale va fie extins la toate unitățile. El a adăugat că producerea gheții nu era prevăzută în autorizări.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Anchetă internă și oprirea tuturor mașinilor de gheață: reacția KFC la scandalul bacteriilor – YesComment

    […] […]