S-a dus demult vremea în care românii mergeau în fosta Iugoslavie sau în alte țări vecine ca să găsească produse inexistente la noi în țară. De fapt, situația stă acum exact invers, iar mall-urile din Timișoara sau Iași sunt pline, mai ales în week-end, de sârbi sau de moldoveni veniți la cumpărături în România.

iulius mall timisoara

Oana Diaconescu, head of leasing pentru Iulius Town, în cadrul conferinţei ZF Malluri & centre comerciale ’19,  a declarat pentru zf.ro: „Centrele reprezintă un punct de atracţie pentru turişti. În Iaşi, locuitorii din Republica Moldova constituie un număr important în traficul din cadrul proiectului, iar unele ţări, cum ar fi Serbia, organizează deplasări ale turiştilor lor în weekend la mall-ul din Timişoara“.

Toți aceștia vin pentru a achiziționa din mall-urile românești produse care nu sunt disponibile în magazinele din țările lor, rămase în afara UE și evitate de unele firme mari.

De altfel, de mai mulți ani s-a constatat un fenomen asemănător și în legătură cu aeroporturile românești, care atrag, de asemenea, numeroși pasageri din țări precum Serbia, Republica Moldova sau Ucraina.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Se deschide primul centru comercial din Târgoviște și județul Dâmbovița – YesComment

    […] Mall-urile din Timișoara și Iași, adevărate atracții pentru sârbi și pentru moldovenii de pes… […]

  2. Investiție de 160 de milioane de euro, în Palas Iași – cum se va dezvolta proiectul Iulius – YesComment

    […] Palas Iași nu reprezintă o atracție doar pentru locuitorii orașului sau ai județului, ci aici sosesc, atât pentru cumpărături cât și pentru divertisment, numeroși cetăți din Republica Moldova. Mai multe informații găsiți AICI […]