România se află printre cele 13 state membre UE în care mai mult de jumătate din autoturisme erau echipate cu motoare pe benzină, conform unor date publicate joi de Eurostat.

masini benzina motorina romania

Țara cu cea mai mare pondere a autoturismelor echipate cu motor pe benzină era Cipru, cu un procent de 85^, urmat de Finlanda, cu 74%, și de Danemarca, cu 69%. Pe următoarele locuri se situează Ungaria, Malta, Germania și România.

În țara noastră, potrivit datelor din 2015, existau 5 155 000 de autoturisme, din care 3 242 000 cu motor pe benzină, reprezentând 62,8% din total. 1 906 000 de autoturisme erau echipate cu motor diesel.

La polul opus, topul țărilor în care motoarele diesel sunt preponderente este condus de Franța, cu 68%, urmată de Lituania, cu 67% și de Luxemburg, cu 62%. Urmează, tot cu mai multe motoare pe motorină decât pe benzină, Belgia, Spania, Austria, Letonie, Portugalia și Irlanda.

În ceea ce privește utilizarea combustibililor alternativi, precum electricitate, gaze naturale sau biocombustibili, România se află pe ultimele poziții în UE, într-un top condus de Polonia, cu 15%, urmată de Lituania și Italia.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns