Mare agitație în orașul german Weimar, din estul țării: vânzătorii de kebab au la dispoziție doar câteva zile pentru a schimba numele produsului din kebab în carne rotisată (Drehspiess).

kebab denumire scandal

Măsura se află în conformitate cu o lege federală veche de 21 de ani, care a fost însă mereu ignorată. Legea consideră că denumirea de kebab nu reflectă modul în care este preparat, de fapt, produsul.

Comercianții nu sunt deloc de acord cu decizia autorităților. Unul dintre ei, citat de dw.com, afirmă: „Totul este cu carne. Cum ar trebui să îi spunem? Pastă de carne pe ţepuşă, la rotisor? E un nonsens. Prin urmare, trebuie să schimbăm întregul meniu expus şi acest lucru nu este deloc uşor. Costă bani“.

Clienții sunt și ei de partea comercianților, deoarece se tem că banii investiți de vânzători pentru schimbarea denumirii vor crește prețul produsului. Iată două declarații ale clienților nemulțumiți:

  • Este tot un kebab. Mai mult că sigur.“
  • Nu sunt probleme mai importante în ţara asta? Ţepuşă la rotisor? Doner kebab rămâne doner kebab!”“.

În schimb, autoritățile rămân ferme pe poziție. „Nu credem că este o exagerare, pentru că am descoperit deja că în doner kebab se combină carnea de calitate slabă. Au fost probleme de igienă. Au existat cazuri în care aroma a fost adăugată. Sunt tot felul de lucruri care nu ar trebui amestecate în kebab“ susține Silke Schwartau de la de la Asociația consumatorilor.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns