Banca Transilvania își avertizează clienții în legătură cu o tentativă de phishing online în numele băncii, destinată să fure datele de conectare la propriile conturi. Atacul cibernetic a fost sesizat inițial de un client al băncii, care a publicat pe Facebook un screenshot cu tentativa de a-i fi sustrase datele cu caracter personal.

banca transilvania phishing online

Astfel, pe o adresă de mail care de fapt nu aparține Băncii Transilvania (dar e făcută în așa fel încât să pară că ar aparține) se trimite ca atașament un program malware, care, odată deschis, face ca toate datele clientului să încapă pe mâna hackerilor. De aici până la golirea contului personal nu este decât un pas.

Prin urmare, clienții sunt îndemnați să nu deschidă mailurile suspecte și, mai ales, să nu răspundă la ele și în nici un caz să nu descarce sau deschidă eventualele documente atașate la astfel de mailuri. De asemenea, să nu dea click pe linkuri din acest mailuri și în nici un caz să nu folosească datele de logare în aplicațiile BT pe vreun alt site decât cel oficial al băncii.

Dacă totuși un client al Băncii Transilvania a accesat un link suspect primit pe email și a introdus datele de logare în aplicația BT24, trebuie să sune cât mai repede posibil la numărul 0264 308028, apăsând apoi tasta 2, pentru a dezactiva tempora r serviciul BT 24 Internet Banking, timp în care vor putea fi verificate tranzacțiile efectuate pe cont.

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns