Volvo a anunțat o nouă rechemare în service: 430 de unități produse începând cu 2016 prezintă un risc de incendiu la bord. Este vorba de unități S60, V60, V40, V40 CC, S90, V90, V90 CC și XC90 fabricate între 2016 – 2019, toate echipate cu motoare diesel cu patru cilindri.

volvo masini rechemate in service

Volvo a anunțat în luna iulie un recall global de peste 500 000 de unități, din cauza unui risc de incendiu în compartimentul motor. În această săptămână, compania a anunțat că va rechema de pe piața din România 430 de unități.

Într-o notificare transmisă ANPC (Autoritatea pentru Protecția Consumatorului), Volvo transmite: „În urma investigațiilor efectuate, Volvo Cars a identificat faptul că în cazuri foarte rare galeria de admisie din plastic a motorului diesel se poate topi și deforma. În cel mai rău scenariu există posibilitatea apariției unei surse de foc localizată în compartimentul motor“.

Constructorul menționează că în România nu au fost semnalate până în prezent niciun fel de incidente de acest gen și că operațiunea de rechemare constă în „modificarea circuitului de răcire al EGR (Exhaust Gas Recirculation) și actualizarea software-ului pentru modulul electronic ECM (Engine Control Module)“.

În luna iulie a acestui an, la scurt timp după recall-ul anunțat la nivel global, Volvo a rechemat în România alte 800 de unități V40, S60, V60, V70, XC70, XC60 și XC90 produse începând cu 2014 și afectate de o problemă similară.

Amănunte pe site-ul Protecției Consumatorilor

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.