Vinurile românești de Cotnari se află, începând de miercuri, pe lista celor 100 de produse din Uniunea Europeană de indicație geografică protejată, incluse într-un acord bilateral semnat de UE și China.

vinuri cotnari piata chineza

În paralele cu protejarea celor 100 de produse europene în China, acordul prevede și protejarea a 100 de produse cu indicație geografică din China în Uniunea Europeană. El este menit să protejeze aceste produse împotriva imitațiilor.

Vinurile românești reprezintă singurul produs românesc ce se regăsește pe această listă, alături de produse din celelalte state UE, precum Cava, Champagne, Feta, Irish Whiskey, Munchener Bier, Ouzo, Polska Wodka, Porto, Prosciutto di Parma sau Queso Manchego.

Conform site-ului vinuricotnari.ro, Podgoria Cotnari face parte din regiunea viticolă a Podișului Moldovei, fiind una dintre cele mai renumite podgorii ale Europei, cu o istorie de aproximativ 2 000 de ani şi o suprafaţă de 1 750 de ha, ce îmbină favorabilitatea factorilor naturali (relief, climă, sol) cu cea a factorilor umani (tradiții populare, know-how etc.). Casa de Vinuri Cotnari este un proiect ambițios, început în anul 2007, prin înființarea în podgorie de noi plantații, formate din tradiționalele soiuri Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca și Feteasca Neagră.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns