Oarecum surprinzător, românii se află printre cetățenii europeni mai satisfăcuți decât media UE, atunci când vine vorba despre propria situație financiară, conform unei statistici Eurostat citată de adevarul.ro.

romani satisfactie financiara

Astfel, Eurostat le-a cerut europenilor să ofere note referitor la cât sunt de satisfăcuți cu privire la propria situație financiară. Notele au trebuit acordate pe o scară de la 0 la 10, unde 0 înseamnă complet nesatisfăcut, iar 10 complet satisfăcut.

Media UE în prezent este de 6,5 puncte, iar românii se situează imediat deasupra acesteia, cu 6,6 puncte. Situația este mai bună decât în 2013, când românii își evaluaseră situația financiară la 6,2 puncte.

Cei mai nemulțumiți europeni de banii pe care îi au sunt bulgarii, cu 4,3 puncte, urmați de greci, croați și lituanieni, cu 5,2 puncte. Tot sub România se află și cetățenii din Letonia și Portugalia, cu 5,4 puncte, și cei din Ungaria, cu 5,5 puncte.

La polul opus al clasamentului, cei mai mulțumiți europeni de propria situație financiară sunt danezii, finlandezii și suedezii, cu o medie de 7,6 puncte. Ei sunt urmați de germani și de maltezi, cu 6,8 puncte.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns