În prima jumătate a acestui an, Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a dat amenzi de aproape jumătate de milion de lei, fără ca proprietarii automatelor de cafea să fi luat măsuri pentru a îmbunătăți calitatea produsului oferit. Situația e confirmată de ceea ce se întâmplă la Vaslui, conform site-ului vremeanoua.ro.

automat cafea pericol

Sursa amintită atrage atenția că, deși automatele ar fi trebuit să stea în spații interioare, conform recomandărilor producătorului, multe aparate din oraș continuă să fie lăsate în stradă, devenind astfel un real pericol pentru sănătatea populației orașului.

Astfel, există o reglementare care spune că, dacă vor să obțină profit din vânzarea cafelei direct de pe stradă, comercianții trebuie să își achiziționeze aparate concepute special pentru spații exterioare. Nu e permisă amplasarea paratelor în zone pietonale, unde e praf sau trec pietonale. Însă acest lucru se întâmplă în continuare, Vremea nouă oferind două exemple în acest sens: un tonomat aflat vizavi de Liceul Mihail Kogălniceanu, altul la intrarea într-un supermarket din zona Independența.

Compoziția cafelei din automate

„Din verificările făcute de noi în toţi aceşti ani, paharul cu cafea de la tonomat nu reprezintă decât o aglomerare de grăsimi vegetale cu aspect de lapte”, a precizat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

La rândul său, Costel Stanciu, președintele Asociației PRO Consumatori, declara: „sunt niște pudre chimice care se amestecă cu apă“.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.