Profitul întregului sistem bancar din România a ajuns, în anul 2018, la suma de 7 miliarde de lei, ceea ce reprezintă un record pentru țara noastră. Datele sunt oferite de zf.ro, pe baza unui răspuns primit de publicația online de la Registrul Comerțului.

top profituri banci romanesti

În 2018, BRD – Groupe Société Générale a fost lider în topul celor mai profitabile bănci de pe piaţa locală. Banca românească cu capital francez a înregistrat anul trecut un profit de 1,54 miliarde de lei.

Banca Transilvania a devenit în 2018 cea mai mare bancă românească, după active, depășind în premieră BCR.  Banca din Cluj a raportat pentru anul trecut un profit net de circa 1,20 miliarde de lei, care o situează pe al doilea loc în top.

BCR, a doua cea mai mare bancă locală după active, a avut în 2018 un profit net de 970,4 miliarde de lei. Acesta a fost cel mai mare câștig net înregistrat în ultimul deceniu de bancă.

Găsiți informații detaliate aici

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. BFD oferă facilități pentru PFA-uri, pe durata carantinei – YesComment

    […] În 2018, BRD – Groupe Société Générale a fost lider în topul celor mai profitabile bănci de pe piaţa locală. Banca românească cu capital francez a înregistrat anul trecut un profit de 1,54 miliarde de lei. Detalii aici  […]