Retailerul german Kaufland deschide astăzi primul magazin dintr-un mall, în proiectul Promenada, realizat la Sibiu de NEPI-Rockcastle.

promenada sibiu mall

În total, Kaufland ajunge, astfel, la 127 de magazine în România, la care se adaugă două din Republica Moldova, țară în care operațiunile sunt administrate tot de la București. În 2019, aceasta e cea de-a șaptea inaugurare a unui magazin Kaufland.

Deschiderea din Sibiu este prima dintr-un mall românesc, precum şi a doua unitate în chirie, după un hipermarket din Cluj-Napoca amplasat într-un complex rezidenţial. Toate celelalte magazine Kaufland au fost deschise în trecut deschise pe terenuri proprii şi ridicate de la zero de firma germană.

Kaufland domină topul rețelelor de retail din România, având în 2018 atât cea mai mare cifră de afaceri, cât și cel mai mare profit. Cifra de afaceri a fost, anul trecut, de 10 889 de milioane de lei, iar profitul de 788 de milioane de lei.

Noul mall din Sibiu dispune de o suprafață închiriabilă de 42 200 de metri pătrați. Investiția în mall-ul Promenada Sibiu (fost Festival) se ridică la 100 de milioane de euro și aparține fondului NEPI Rockcastle, liderul investițiilor imobiliare din Europa Centrală și de Est.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.