Mai multe unități de alimentație publică din Constanța au fost închise temporar, în urma unor controale desfășurate de Protecția Consumatorilor. Conform capital.ro, inspectorii au descoperit că acestea funcționau în condiții ce pot afecta sănătatea clienților.

gandaci mizerie magazin alimentar
Sursă foto: www.capital.ro

Concret, în magazinul alimentar au fost găsiți gândaci, iar la bistro existau proceduri ce puteau pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor. Pe lângă măsură închiderii, au fost aplicate amenzi în valoare de 10 000 de lei, respectiv 7 000 de lei.

„CJPC Constanţa a verificat un magazin alimentar din zona km 4-5, pentru care s-a dispus măsura de oprire temporară, întrucât în magazinul respectiv existau gândaci. De asemenea, s-au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare de 288 lei şi s-au aplicat 3 sancţiuni, din care două avertismente şi o amendă în valoare de 10.000 lei. A mai fost verificat un bistro pentru care s-au aplicat două sancţiuni, un avertisment pentru practici comerciale incorecte şi o amendă în valoare de 7.000 lei pentru proceduri nesigure care pot să afecteze viaţa, sănătatea şi securitatea consumatorilor. Măsurile dispuse pentru acest bistro: oprirea temporară a prestării de serviciu, retragerea de la comercializare a aproximativ 11 kg produse alimentare şi propunerea de încetare a practicii comerciale incorecte“, a transmis Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanţa.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns