Compania aeriană Ryanair a pierdut un proces în Spania, după ce a amendat un pasager de pe ruta Madrid-Bruxelles care luase o geantă la bord fără a plăti taxă suplimentară.

ryanair bagaje de mana proces

Conform zf.ro, acesta a fost obligat să plătească o amendă de 20 de euro, pentru bagajul de 10 kilograme, ir instanța a decis că această măsură a fost „excesivă“.

În hotărârea sa, Curtea Comercială a decis că suma plătită de femeie trebuie restituită cu dobândă, judecătorul constatând că bagajul și-ar fi putut găsi cu uşurinţă locul în cabină. Acesta a decis nulitatea condiţiilor impuse de Ryanair şi a cerut eliminarea acestora din termene şi condiţii, însă nu a acordat şi o compensaţie, considerând că întâmplarea nu a provocat suficient stres pasagerului nemulţumit.

În prezent, Ryanair permite ca bagaj de mână gratuit doar pe cele care pot fi depozitate sub scaunul din faţă. În ciuda deciziei luată de instanță, reprezentanții companiei susțin că nu își vor modifica politica, pe viitor.

„Această hotărâre nu va afecta politica de bagaje a Ryanair, nici în trecut, nici în viitor, deoarece este un caz izolat care a interpretat greşit libertatea noastră comercială de a determina dimensiunea bagajelor“, se arată într-un comunicat al companiei aeriene.

 

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns