Compania Abu Dhabi Airports a semnat o înțelegere cu South Development Group, vizând gestionarea și dezvoltarea de eroporturi în țara noastră. Sunt vizate un aeroport la București și cinci aeroporturi regionale din România.

firma abu dhabi aeroporturi romania

Operatorul aeroportuar Abu Dhabi Airports a semnat marţi un memorandum de înţelegere cu firma românească South Development Group SA pentru a analiza oportunităţile referitoare la gestionarea şi dezvoltarea de aeroporturi în România, aceasta urmând să fie prima sa incursiune în afara Emiratelor Arabe Unite, informează Reuters.

În prezent, Abu Dhabi Airports, o companie deţinută în întregime de Guvernul din Abu Dhabi, operează cinci aeroporturi din Emiratele Arabe Unite, inclusiv principalul aeroport internaţional din capitala emiratului Abu Dhabi.

„Analizăm oportunităţi de parteneriat pentru managementul şi dezvoltarea de aeroporturi în România”, a declarat directorul general de la Abu Dhabi Airports, Bryan Thompson. Acesta a precizat că memorandumul de înţelegere va acoperi aeroportul din Bucureşti şi cinci aeroporturi regionale din România.

Bryan Thompson a mai spus că Abu Dhabi Airports, companie înfiinţată în anul 2006 pentru a accelera dezvoltarea infrastructurii aeroportuare din Emiratele Arabe Unite, analizează de asemenea proiecte cu alte patru-cinci ţări sau companii din domeniul aeroportuar. „Suntem orientaţi preponderent spre Africa, Europa de Est şi Indonezia. Acolo sunt multe oportunităţi”, a apreciat directorul general de la Abu Dhabi Airports.

South Development Group este dezvoltatorul primului aeroport privat din România.

 

 

Nemulțumiri legate de companiile aeriene sau aeroporturile din România? Comentează AICI!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.