Inspectorii ANPC vor începe, de la jumătatea lunii decembrie, o serie de controale care vor viza bunurile și serviciile specifice sărbătorilor de iarnă. Sunt vizate produsele cele mai căutate în această perioadă, începând cu jucăriile, dar și zonele geografice în care există o mare afluență de turiști.

anpc controale sarbatori

Paul Anghel, directorul general ANPC, a declarat: „Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, există anumite zone care trebuie controlate: zona produselor și zona serviciilor. În ceea ce privește zona produselor, avem acțiuni în desfășurare cu privire la jucăriile pe care marea majoritate a părinților le cumpără pentru copii pentru Moș Niculae și pentru Moș Crăciun. În ceea ce privește Comandamentul de Iarnă pe piața serviciilor, vorbim de zonele de agrement, de servicii turistice, vorbim de zonele de alimentație publică și vorbim de partea de bunuri care se comercializează în târguri, oboare, chiar și în târgurile și oboarele care sunt inclusiv în această perioadă, inclusiv în București“.

În ceea ce privește zonele geografice vizate cu preponderență de controale, inspectorii au spus că se vor concentra pe cele în care există o mare aglomerație de turiști, în perioada de iarnă. Acestea sunt: Valea Prahovei, Bran-Moeciu, Rucăr, Poiana Brașov și Brașov, Rânca, Bucovina, Maramureș și zona ClujOradeaBăile Felix.

Anterior, între 9 și 16 decembrie, vor avea loc programe de consiliere, de prevenție și de supraveghere a pieței. Abia apoi se vor desfășura controalele.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.