În fiecare an, sute de români din întreaga țară ajung la Urgență, în noaptea dintre ani, din cauza petardelor și artificiilor de contrabandă, cumpărate de te miri unde și folosite în noaptea de Revelion. De proveniență dubioasă, fără instrucțiuni de folosire în limba română și depozitate în condiții improprii, acestea reprezintă un real pericol. Și totuși, continuă să fie introduse în țară în cantități mari.

petarde si artificii confiscate

Cel mai recent exemplu vine de la granița de Vest a României. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Salonta efectuează cercetări în privinţa unei femei asupra căreia au fost descoperite 40 679 de articole pirotehnice, fără documente legale.

Polițiștii de frontieră au oprit în trafic, pe raza localității de frontieră Ciumeghiu un autoturism marca Dacia Logan, care circula în regim de taxi. Acesta era condus de un cetățean român, alături de care călătorea ca pasager o femeie în vârstă de 40 de ani.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport s-a descoperit în portbagaj, cantitatea totală de 40 679 de articole pirotehnice, ambalate în cutii de carton. În urma verificărilor efectuate, s-a concluzionat faptul că femeia nu deţine autorizaţie pentru a efectua operaţiuni cu astfel de materiale pirotehnice.

Femeia a declarat că le-a cumpărat de la o persoană de pe raza judeţului Timiș, intenţionând să le comercializeze în județul Bihor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.