Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a amendat operatorii telecom Vodafone România, Telekom România Mobile Communications, Orange România şi RCS&RDS cu suma totală de 1,61 milioane de lei. Aceștia nu şi-au îndeplinit obligaţia de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel puţin 98% din populaţia României.

amenda operatori telefonie mobila romania

Potrivit ANCOM, în urma măsurătorilor efectuate în perioada mai-septembrie 2019, Orange România acoperea cu servicii de voce mobilă un procent de 97,81% din totalul populaţiei, Vodafone Romania – de 97,76%, Telekom România Mobile Communications – de 96,53%, respectiv RCS&RDS – de 95,42%.

Din totalul amenzii de 1,61 milioane de lei, RCS&RDS a primit cea mai mare sancţiune, în valoare de 800 000 de lei. Telekom România Mobile Communications a fost amendată cu suma de 700 000 de lei, Vodafone România cu 60 000 de lei, iar Orange România cu 50 000 de lei.

Cristin Popa, director executiv al ANCOM, a declarat: „În cadrul unei campanii dedicate, am verificat acoperirea cu servicii de voce mobilă în aproximativ 13 400 de localităţi, adică în toate localităţile cu mai mult de 10 locuitori, fiind totodată măsuraţi peste 246 000 de km pe drumurile naţionale, judeţene, orăşeneşti şi comunale.

Pentru că niciunul dintre operatorii care furnizează servicii de voce mobilă nu şi-a îndeplinit obligaţia de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel puţin 98% din populaţia României, am aplicat amenzi în cuantum total de 1 610 000 de lei, în funcţie de procentul de acoperire atins de fiecare.

Operatorii şi-au asumat aceste obligaţii odată cu licenţele de utilizare a spectrului radio, ele nefiind facultative. Vom relua această campanie de măsurători şi în acest an şi vom continua, dacă este necesar, să aplicăm sancţiuni până la îndeplinirea completă a obligaţiilor asumate“.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.