În condițiile în care, anual, pe glob sunt produse 245 de milioane de tone de plastic (echivalentul a 31 de kilograme pentru fiecare locuitor al planetei), tot mai multe state și instituții internaționale iau măsuri pentru protecția mediului. În prezent, Comisia Europeană analizează interzicerea ambalajelor din plastic și stabilirea de noi cerințe, mai restrictive, pentru producători.

ambalaje plastic interzise

„Cu siguranţă vrem să extinde regulile privitoare la obiectele de plastic de unică folosinţă şi în prezent analizăm în ce direcţie este posibilă această extindere. Un pas important ar fi, de exemplu, interzicerea ambalajelor din plastic sau utilizarea plasticului reciclat“, a declarat, pentru ziarul german Die Welt, comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, lituanianul Virginijus Sinkevicius.

Uniunea Europeană a adoptat deja unele prevederi caree interzic treptat obiectele de plastic de unică folosinţă, precum tacâmuri, farfurii sau pahare. Adoptată în 2019, Directiva UE privind obiectele de plastic de unică folosinţă interzice de asemenea utilizarea unor produse de plastic precum paiele, beţişoarele din plastic pentru urechi şi unele containere din polistiren.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns