Sistemele actuale de plată – cu telefonul sau cu cardul – pot deveni, curând, istorie. Ce să mai spunem despre plata cu bani cash, la care se renunță într-un ritm accelerat? Americanii de la Amazon lucrează deja la un terminal care va putea fi folosit în magazinele fizice pentru plata cu… palma.

plata cu palma amazon

Și nu e vorba de dat palme vânzătorului, dacă nu suntem mulțumiți de produse sau de servicii. Pur şi simplu, în loc de card, smartphone sau smartwatch, utilizatorul pune palma pe un scaner pentru a plăti cumpărăturile sau consumul.

Principiul de funcționarea este destul de simplu: amprenta palmei este unică pentru fiecare om, la fel ca amprentele degetelor. Tot așa sunt şi indicatoarele unui card. Astfel, datele unui card pot fi ataşate imaginii unei palme într-un sistem informatic.

Această atașare inițială a cardului la palmă se va putea face direct la terminalul de plată. Se va scana palma şi se va atinge cu cardul pentru înregistrarea în sistem a celor două. De la acel moment, pentru plată nu va mai fi nevoie de card, ci va fi suficientă atingerea scanerului cu palma. La fiecare scanare a palmei terminalul identifică persoana, trimite imaginea către sistem, care găseşte cardul aferent şi operează plata.

Plata cu palma ar fi mai comodă, mai practică şi mai naturală decât cu orice obiect artificial. Clientul nu mai trebuie să scoată portofelul sau telefonul din buzunar sau din geantă și scapă și de grija de a le uita acasă. Avem mereu la noi propria palmă.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Cine câștigă competiția dintre Apple și Samsung – topul celor mai vândute smartphone-uri din lume, în 2019 – YesComment

    […] Sistemele actuale de plată – cu telefonul sau cu cardul – pot deveni, curând, istorie. Americanii de la Amazon lucrează deja la un terminal care va putea fi folosit în magazinele fizice pentru plata cu… palma. Detalii AICI  […]

  2. Calistrat

    eu tot prefer plata cu smartwatch-ul, pentru ca-l pot da jos de la mana cand vreau, pe cand chipul nu (atat de usor). sincer, ma intreb oare biserica cum vede lucrurile acestea?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.