74% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani au declarat în 2019 că au folosit internetul în ultimele trei luni. Situația este mult superioară celei din 2007, când numai 24% dintre români foloseau Internetul, sau celei din 2017, când procentul ajunsese la 50%.

internet romania utilizatori

În ciuda creșterii accelerate, acest procent clasează, deocamdată, țara noastră pe penultimul loc în Uniunea Europeană. Mult mai rău la acest capitol – cu doar 68% – stă doar Bulgaria, conform datelor publicate de Eurostat.

Pe ansamblul Uniunii Europene, 87% dintre persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani au declarat în 2019 că au folosit Internetul în ultimele trei luni.

Țările în care aproape întreaga populaţie cu vârsta între 16 şi 74 de ani a folosit Internetul în 2019 sunt Suedia (98%), Danemarca (97%) şi Luxemburg (96%).

Internetul este utilizat preponderent pentru a trimite sau a primi e-mail-uri (75%), pentru a găsi informaţii despre bunuri şi servicii (68%), pentru mesagerie instant (67%) şi ştiri online (63%).

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.