Coronavirusul din China, care a făcut până acum peste 80 de victime, începe să aibă efecte inclusiv asupra economiei românești. Astfel, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a transmis o adresă către Direcția de Sănătate Publică Constanța prin care cere sprijinul pentru a împiedica punerea pe piață a unor produse chinezești.

coronavirus importuri china

Este vorba de produse textile, cosmetice şi jucării, care sunt importate în număr mare din China, poarta lor de intrare în țară fiind portul Constanța. Reprezentanţii ANPC susțin că de aici decurge un posibil pericol pentru români.

Autoritatea a transmis o solicitare către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, către Direcţia Generală a Vămilor și către Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud, susținând că inspectorii Protecţiei Consumatorilor trebuie să fie prezenți la intrarea în ţară a produselor importate din China.

Cercetătorii cred că noul coronavirus provine probabil de la lilieci, ca și SARS, cu care are o similitudine genetică de 80%. Nu se știe însă prin ce animal a fost transmis la om, descoperirea acestui fapt putând contribui la stoparea răspândirii virusului.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns