Firma Toyota a lansat, în paralel, două campanii de rechemare în service. Prima dintre ele vizează modele Yaris, la care e posibil să fi fost făcute modificări greșite la airbaguri, în cadrul unei campanii anterioare de rechemare. Cealaltă vizează husele din piele pentru scaunele din față ale unor modele Toyota și Lexus.

toyora si lexus rechemare service

 

Airbaguri Toyota Yaris

Toyota a decis lansarea unei operaţiuni tehnice speciale în reţeaua sa, la data de 12 Decembrie 2019, denumită: „Campanie tehnică Toyota „19SMD-125 – Înlocuire defectuoasă a airbagului pasager la anumite vehicule Yaris producție 2003-2005“.

Vehiculele în cauză pot fi echipate cu capse pirotehnice (inflatori) pentru airbag-urile pasagerilor din față necorespunzătoare pentru vehicule, care au fost instalate ca si piese de schimb în cadrul unei rechemări anterioare.

Datorită unei instrucțiuni de remediere incorectă la rechemarea anterioara, dealerii ar fi putut instala un inflator cu specificații diferite în loc să înlocuiască tot ansamblul airbag care conține inflatorul adecvat. Acest lucru ar putea duce la o declanșare a airbag-ului într-o altă manieră decât cea prevăzută în caz de accident, crescând riscul de rănire.

În Europa nu a fost înregistrat, până acum, nici un fel de accident cauzat de această problemă.

 

 

Huse de piele Toyota și Lexus

Toyota a decis lansarea unei operaţiuni tehnice speciale în reţeaua sa, la data de 26 Septembrie 2019, denumită „Campanie tehnică Toyota 19SMD-094 R/SSC Verificarea și corectarea poziționării huselor de piele ale scaunelor față pentru anumite modele Toyota si Lexus“.

Vehiculele în cauză sunt echipate cu kituri de huse de scaune, care au fost instalate in HUB-urile producătorului sau la dealeri și care au înlocuit husele standard originale ale vehiculului.

Kitul de huse de scaune (din categoria accesoriilor) include huse pentru ambele scaune față. Husele sunt concepute diferit pentru scaunul șoferului vehiculului sau scaunul pasagerului din față, deoarece sunt proiectate pentru a se rupe în timpul declanșării airbagului lateral montat pe spătarul scaunului.

În timpul instalării acestui kit, există posibilitatea ca o husă de spătar scaun frontal să fi fost instalată incorect (stânga/dreapta). În această condiție, spătarul ar putea împiedica airbagurile laterale montate pe scaun să declanșeze în mod corespunzător, atunci când acestea sunt comandate să declanșeze, crescând riscul de rănire în caz de accident.

Pentru ambele campanii, firma Toyota face următoarele precizări:

 

 

Toyota România a decis lansarea aceleiași operațiuni pe teritoriul României. Cu aceasta ocazie, firma comunică următoarele aspecte:

  • Campania se desfăşoară pe costurile Toyota.
  • Clienţii nu sunt implicaţi financiar.
  • Clienții vor fi informați prin scrisori recomandate, cu solicitarea de a se prezenta la cel mai apropiat atelier de reparații autorizat Toyota, pentru efectuarea campaniei.

 

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns