București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Iași au fost destinațiile de top, în 2019, pentru turismul de afaceri din România. Ele sunt urmate de două destinații oarecum neașteptate, pe acest segment de piață: Ploiești și Mamaia.

turism afaceri romania

O analiză a companiei GoTravel, specializată pe zona de turism corporate, arată că turiștii care călătoresc în scopuri de afaceri preferă în special hotelurile de patru stele, localizate cât mai aproape de zona lor de interes. Durata medie a unei călătorii de afaceri este de trei zile, iar tariful mediu pentru o noapte de cazare variază între 40 și 67 de euro.

Conform studiului citat, principalul motiv al deplasărilor de afaceri îl reprezintă participarea la ședințe, conferințe, congrese sau training-uri.

În București, 76% din rezervări au fost efectuate la hotelurile de 4 stele din zona de nord și din vecinătatea aeroportului, aici fiind, de altfel, și districtul financiar al orașului. La polul opus s-au aflat hotelurile din zona de sud sau cea centrală. Dar dacă va apărea un al doilea pol de afaceri în sudul Bucureștiului, cu siguranță se va schimba și comportamentul turistului de business. Capitala este cea mai scumpă în privința tarifelor, în medie o noapte de cazare ajunge la 67 de euro, la un hotel de 4 stele“ a declarat Remus Vișan, managing director GoTravel.

Tot el a oferit următoarele explicații, pentru prezența în top a hotelurilor din Mamaia și Ploiești: „Am observat o creștere a turismului de business în județul Constanța, iar hotelurile din stațiunea Mamaia sunt în topul preferințelor oamenilor de afaceri. Hotelurile care funcționează tot anul au un tarif mediu de 51 euro/noapte. O cerere ridicată s-a înregistrat și pentru Ploiești, cele mai solicitate fiind hotelurile din apropierea parcurilor industriale. Tarifele medii de 40 euro/noapte, la un hotel de 4 stele, sunt cele mai mici din zona de sud a țării“.

Dintre turiști, 81% au fost români, restul d 19% fiind oameni de afaceri proveniți din alte state, aflați în vizită în țara noastră.

Pentru 2020, se așteaptă o creștere cu aproximativ 12 procente, pentru turismul de business din România.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns