Prezent într-o emisiune televizată, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a criticat în termeni duri serviciile nesatisfăcătoare de care au parte călătorii, pe Aeroportul Henri Coandă, fost Otopeni, cel mai mare aeroport din România. El s-a referit la problema parcării, la curățenia deficitare, la lipsa cărucioarelor pentru bagaje și la autobuzele învechite.

aeroport henri coanda

Redăm, mai jos, cele mai importante declarații ale ministrului, pe fiecare dintre aceste teme:

 

Problema parcării: jetoane și evaziune fiscală

În ceea ce privește problema parcării, Bode a afirmat că la originea problemelor actuale, care constau în folosirea unui sistem complet depășit, se află interese financiare: „Trebuie să rezolve problema parcării. Urgent! Suntem singurul aeroport dintr-o capitală de republică cu acele nenorocite de jetoane care nu vreau să spun şi ce produc în spate: evaziune fiscală“.

Ministrul nu a adus însă precizări clare, pe acest subiect: „Nu-s eu în măsură să spun că se fură bani, dar spun că acele jetoane nu cred că sunt normal a fi folosite în România anului 2020, cred că trebuie un sistem modern pentru parcare“

 

Curățenia

Curățenia deficitară este un aspect sesizat de numeroși călători, circulând pe rețelele de socializare numeroase fotografii în acest sens:

„Trebuie intervenit de urgenţă la contractul privind curăţenia. Ai un contract, te rog frumos să te ţii de toate prevederile contractuale, pentru că în Otopeni curăţenia a lăsat de dorit“

 

Lipsa cărucioarelor

O problemă la prima vedere ușor de rezolvat – care însă durează de mult timp – o constituie lipsa cărucioarelor:

„Nu mai vorbesc că erau situaţii în care-mi trimiteau şi mie cetăţeni imagini, mesaje că nu au acele nenorocite de cărucioare, nu găseai un cărucior şi erau cu miile oameni care doreau să-şi transporte bagajele“.

 

Autobuzele învechite

În fine, actualele autobuze, învechite, ar fi trebuit să dispară de mult timp de pe un aeroport cu pretenții de modernitate:

„Firmele de handling iar trebuie discutat acolo, să vezi cum tu îţi permiţi să nu-ţi dezvolţi flota şi să vii cu acele amărâte de autobuze de stai să cazi din ele. Până la urmă îţi trebuie o mână de gospodar“

 

Soluții?

Ministrul a demonstrat, cu această ocazie, că e capabil să identifice corect problemele existente. Ceea ce se așteaptă de la el sunt însă soluțiile.

Dacă doriți să povestiți propriile experiențe de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, o puteți face aici

În prealabil, trebuie să vă înscrieți pe yescomment.ro

 

Lasă un răspuns