Pe parcursul anului trecut, Protecția Consumatorilor Brașov a dat, în urma controalelor efectuate la școlile din oraș, 13 avertismente, precum și amenzi cu o valoare totală de 5 000 de lei.

chiosc scoala control

Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov, a arătat că, în timpul controalelor, au fost descoperite mai multe tipuri de nereguli:

  • cea mai gravă situație a fost la Școala Gimnazială nr. 12 din Brașov, unde a existat suspiciunea de focar de hepatită A și unde s-au constatat, de asemenea, probleme cu curățenia efectuată.
  • probleme au fost constatate și în legătură cu spațiile de joacă, cu spațiile comune și cu igiena din grupurile sanitare.
  • o problemă veche, dar încă frecventă, constă în comercializarea, la chioșcurile din curți sau din imediata vecinătate a școlilor, a unor produse nesănătoase, nerecomandate copiilor.

Lista alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor este redată în Ordinul nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți. Acesta este î vigoare încă de la 15 septembrie 2008.

Pe lista acestor alimente se află, printre altele, chipsurile, biscuiții sărați, bomboanele și acadelele și orice tip de băuturi răcoritoare, cu excepția apei potabile îmbuteliate sau a apei minerale îmbuteliate.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.