2019 a adus evoluții total diferite în ceea ce privește numărul de reclamații la adresa firmelor de asigurări, în București comparativ cu restul țării. În timp ce în București-Ilfov numărul acestora a explodat, în celelalte județe ele au fost mai puține, comparativ cu anul anterior.

asigurari transporturi

Astfel, conform datelor oferite de Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), regiunea Bucureşti-Ilfov deţine o pondere de 88% din total reclamaţiilor. În perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2019, În București și Ilfov au fost înregistrate 276 de reclamaţii ce privesc societăţile de asigurare, comparativ cu 205 în 2018. În schimb, în restul țării, numărul a scăzut de la 64 la 38.

Anul trecut, la nivel naţional, exceptând regiunea Bucureşti-Ilfov, a fost înregistrat un număr de 38 de reclamaţii, în timp ce în 2018 au fost 64 de reclamaţii ce privesc societăţile de asigurare. Domeniile vizate au fost în asigurări transporturi, sănătate (accidente), imobiliare, călătorii şi asigurări de viaţă. O situaţie deosebită este la nivelul Centrului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov, unde numărul reclamaţiilor este semnificativ mai mare faţă de cel la nivel naţional, respectiv 276 numai anul trecut“ a declarat Paul Anghel.

Directorul ANPC a mai precizat că, în analiza realizată de ANP,C au fost luate în considerare principalele domenii de activitate din sectorul asigurărilor, o pondere foarte mare fiind reprezentată de asigurările în transporturi mai ales la nivelul CRPC Regiunea Bucureşti-Ilfov, care au reprezentat 98% din totalul reclamaţiilor.

Lasă un răspuns