O posibilă defecțiune la airbag afectează mai multe automobile marca Toyota. Este vorba despre modelele Celica, RAV4, Starlet, Tercel și Yaris/ECHO. Prin urmare, cele suspecte de această defecțiune vor fi chemate în service.

Redăm, în continuare, descrierea problemei, făcută chiar de către producător:

toyota rav 4

„Vehiculele în cauză sunt echipate cu un inflator(propulsor) de airbag frontal pentru șofer, de tip non azid (NADI – Takata), ca și echipament original; acești inflatori nu conțin propulsor de nitrat de amoniu stabilizat în fază (PSAN).

Deși nu a fost confirmat în acest moment de Toyota în ceea ce privește vehiculele în cauză, potrivit unui raport de informații despre defecte depus de Takata în 26 noiembrie 2019 (19E-080), materialul pirotehnic din unele capse pirotehnice implicate poate absorbi umiditatea în timp, ceea ce Takata crede că are legătură cu folia izolatoare a capsei pirotehnice.

Absorbția in timp a umidității în materialul pirotehnic ar putea duce la o declanșare lentă sau la dezintegrarea capsei pirotehnce în situația în care airbagurile sunt comandate să se declanșeze.

Potențialul de apariție a unor astfel de scenarii de declanșări anormale poate necesita sau este amplificat de alți factori și variabile dincolo de absorbția umidității de către substanța propulsoare și nu sunt încă pe deplin înțelese de Takata sau Toyota.

Dacă apare o declanșare anormală a airbag-ului șoferului, acest lucru ar putea crește riscul de rănire în caz de accident.“

Redăm, de asemenea, înștiințarea adresată de Toyota Protecției Consumatorilor din România:

„Producătorul Toyota Motor Corporation „Toyota” se află într-un continuu proces de verificare a calităţii autovehiculelor sale vândute în toată lumea, inclusiv a celor vândute în România.

Toyota România, in calitate de importator oficial al mărcii Toyota în România, doreşte continuu să fie transparentă în relaţia cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, precum şi în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană. Prin urmare dorim să vă informăm următoarele:

Toyota a decis lansarea unei operaţiuni tehnice speciale în reţeaua sa, la data de 12 Decembrie 2019, denumita: Campanie tehnică Toyota „20SMD-005- Airbag Sofer – NADI”

Toyota România a decis lansarea aceleiași operațiuni mai sus menționate pe teritoriul României. Cu aceasta ocazie vă comunicăm și instituției Dvs. detalii despre această operațiune:

– Campania se desfăşoară pe costurile Toyota.

– Clienţii nu sunt implicaţi financiar.

– Clienții vor fi informați prin scrisori recomandate, cu solicitarea de a se prezenta la cel mai apropiat atelier de reparații autorizat Toyota, pentru efectuarea campaniei.“

 

Probleme cu o firmă de mașini din România? Poți lăsa un comentariu aici 

Lasă un răspuns