Eticheta de pe spatele detergentului de vase Fairy poartă mențiunea „nociv pentru viața acvatică“. Asta a atras atenția paginii de Facebook România curată, care acuză compania producătoare de ipocrizie, deoarece în paralel se implică în campanii pentru curățarea apelor din România.

fairy periculos

Într-o primă postare, se spune: „NU ne place #Fairy pentru că este „nociv pentru viața acvatică, având efecte de lungă durată”! Așa scrie pe eticheta de pe spate. Pe lângă asta, poluează și cu plastic!“.

Apoi, ca urmare a discuțiilor generate de prima postare, se revine cu următoarea explicație:

„Nu, nu sunt toți detergenții la fel de nocivi precum Fairy! Nu toți sunt ambalați în plastic NERECICLABIL (așa cum sunt recipientele albe de la Fairy) și NU scrie pe eticheta tuturor tipurilor de detergenți de vase „Nociv pentru viața acvatică, cu efecte de lungă durată”.

Fairy ne-a atras cel mai mult atenția din cauza #GreenWashing-ului grosolan pe care-l face. Sunt singurii care sponsorizează campanii precum @Ape Curate în România prin care cer să se achiziționeze detergenți nocivi pentru viața acvatică ca să „curețe apele”.

Sperăm că de data aceasta ne-am făcut mai bine înțeleși.“

Mai jos, puteți vedea mesajul Fairy, cu ocazia implicării în campania Act for Tomorrow:

fairy actiune eco

Concluziile le trage fiecare consumator. Deocamdată, Fairy produce detergenți care otrăvesc viața acvatică, în timp ce, pe de altă parte, curăță aceleași ape de plastic.

 

Lasă un răspuns