Consiliul Concurenței investighează comportamentul companiilor care vând medicale de protecție, în contextul majorării excesive a prețului acestora, în ultimele zile. Dacă, în urmă cu o lună, o cutie cu 50 de măşti medicale costa aproximativ 25 de lei, acum același produs are prețuri care ajung la 500 de lei.

masca medicala scumpiri

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat: „La ora actuală cererea de echipamente medicale de protecţie, respectiv măşti medicale, este foarte mare, iar producătorii nu reuşesc să acopere solicitările. În acelaşi timp, însă, nu este normal ca unele companii să profite de această situaţie şi să crească preţurile nejustificat“.

Acesta a avertizat că acele companii dovedit că încalcă legea pot primi amenzi de până la 10% din cifra totală de afaceri: „Ca urmare, investigăm comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în contextul majorării excesive a preţurilor acestora. Dacă vom constata încălcarea regulilor de concurenţă, aşa cum ştiţi, companiile implicate riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri“.

Problema epuizării rapide a stocului de măști medicinale, care pot oferi protecție în cazul eventualei răspândiri a Coronavirus, nu este prezentă doar în România. În ultimele zile, cu aceeași problemă s-au confruntat și Franța, Germania sau Italia.

 

Ați avut probleme cu un lanț de farmacii din România? Puteți lăsa comentarii aici

 

Lasă un răspuns