Au fost finalizate lucrările de reconstrucție a celebrului magazin București, una din clădirile-simbol ale Capitalei. Magazinul, construit în urmă cu 90 de ani, se află la intersecţia străzilor I.C. Brătianu şi Lipscani, într-o zonă care dispune de peste 2 600 de locuri de parcare în proximitate, în zonele Universitate, Intercontinental, Cocor şi Unirii.

magazinul bucuresti

Numele inițial, imediat după inaugurarea din 1930, a fost Magazinul Popp&Bunescu, după numele celor doi fondatori, oamenii de afaceri Bucur Bunescu şi Nicolae Popp, din perioada interbelică.

Instaurarea regimului comunist a dus la naționalizarea clădirii, care a primit numele de Magazinul Universal Bucureşti. Abia în 2010 a fost retrocedat proprietarilor de drept, adică moștenitorilor familiei Bunescu. În 2013, aceștia au vândut-o, pentru o sumă de peste 4 milioane de euro, investitorilor de origine olandeză Gerard Heinen şi Johannes Jozefus Maria Baakman.

Lucrările de reconstrucţie ale Magazinului au început în septembrie 2018, iar la 90 de ani de la deschidere, în 2020, Magazinul Bucureşti reintră în circuitul comercial.

Clădirea păstrează la intrare vitrinele cu sticlă curbă, specifice magazinului emblemă din perioada interbelică. Clădirea are o suprafaţă totală închiriabilă de peste 3 000 de metri pătraţi, distribuită pe şapte niveluri.

Radu Moldoveanu, reprezentantul proprietarilor Magazinului Bucureşti în România, a declarat: „La 90 de ani de la inaugurare, Magazinul Bucureşti renaşte în acelaşi spaţiu ultracentral, dar adaptat standardelor actuale. Clădirea păstrează faţada de altădată şi reintroduce elemente emblematice ale arhitecturii iniţiale, modernizate pentru a se potrivi noului design, printre care copertina de la parter, axul central din sticlă la faţada principală şi vitrinele cu sticlă curbă, unice la vremea construcţiei. Totodată, noul magazin poartă încă urmele istoriei sale bogate, având integrate elemente originale recuperate parţial în timpul demolărilor, cum sunt pişcoturile de pardoseală, diferite elemente metalice ornamentale de la vitrinele curbe şi elemente de marmură“.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.