Românii care şi-au plătit deja concediile şi vor să le anuleze au posibilitatea să îşi recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism. Anunțul a fost făcut de Ministerul Economiei, spunând că această posibilitate este prevăzută de lege, în cazul unor circumstanțe inevitabile și extraordinare, așa cum sunt cele de față. În schimb, nu există și posibilitatea de a beneficia de despăgubiri suplimentare.

aeroport

Acest anunț al ministerului a fost făcut după o întâlnire ţinută la care au participat şefii Protecției Consumatorilor ANPC, secretarul de stat pe Turism din Ministerul Economiei, Răzvan Pârjol, şi Nicolae Demetriate, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Comunicatul arată: „Având în vedere extinderea epidemiei de coronavirus, s-au discutat viitorii paşi care trebuie urmaţi pentru eventualele sesizări şi reclamaţii din partea consumatorilor. Se recomandă tuturor turiştilor să trateze cu calm această situaţie, să respecte măsurile de prevenire recomandate de autorităţile sanitare şi să-şi continue planurile de călătorie în zonele în care companiile aeriene operează normal.

Din punct de vedere legal, persoanele care şi-au cumpărat vacanţe şi doresc să le anuleze, în cazul unor circumstanţe inevitabile şi extraordinare, au posibilitatea să îşi recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism, însă nu pot beneficia de despăgubiri suplimentare“.

În concluzie, orice persoană are dreptul să înceteze contractul privind pachetul de servicii de călătorie înainte de începerea executării pachetului fără a plăti penalităţi, în cazul unor circumstanţe inevitabile şi extraordinare care se produc la locul de destinaţie sau în vecinătatea imediată a acestuia.

Ai probleme cu o agenție de turism din România? Poți lăsa un comentariu aici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.