Producătorii români de carne și de conserve din carne au primit comenzi de trei ori mai mari, în contextul epidemiei de coronavirus.  În această perioadă, carnea s-a numărat printre cele mai căutate alimente de către români, alături de făină, mălai, fasole și produsele de igienă personală.

coronavirus gratar

Toți marii producători de carne au primit comenzi de câteva ori mai mari față de aceeași perioadă a anilor trecuți.

Astfel, directorul producătorului Safir din Vaslui a declarat că, în cursul zilei de joi, comenzile au fost atât de mari încât nu au putut fi onorate toate cererile, dându-se prioritate contractelor în vigoare.

Situația a fost asemănătoare și la Agricola Bacău. Conform reprezentanților firmei, livrările au crescut, tot joi, cu 10-15% față de o zi obișnuită. O creștere mai mare nu este posibilă, în condițiile în care sacrificările se fac programat, iar spațiile de depozitare sunt limitate.

Producătorul de conserve din carne Vascar din Vaslui arată, de asemenea, că cererea a depășit foarte mult previziunile. Pentru onorarea comenzilor, a fost luată măsura suplimentării programului de lucru.

Așadar, românii își păstrează obiceiurile alimentare și atunci când sunt nevoiți să stea acasă, ba chiar se pare că proverbiala noastră preferință pentru carne s-a accentuat.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns