Populația mai slabă de înger din fiecare țară a dat iama în magazine, golind rafturile de ceea ce fiecare consideră a fi indispensabil, în lupta cu epidemia de coronavirus. Dacă românii au făcut provizii de făină și produse din carne, iar australienii par să fi făcut o pasiune pentru hârtia igienică, americanii nu se dezmint și cumpără masiv arme de foc!

cozi arme de foc america

Cotidianul britanic Daily Mail anunță că în cele trei state americane în care sunt cele mai multe cazuri de contaminare – California, New York și Washington – au crescut brusc și vânzările de arme de foc.

Au fost publicate chiar fotografii cu oameni care stau răbdători la coadă, pentru a-și cumpăra puști sau pistoale. Situația e identică și în mediul online, unde un magazin de muniție a înregistrat vânzări cu 68% mai mari decât de obicei, după ce epidemia a ajuns pe teritoriul SUA.

În general, trei sunt motivele principale pentru care oamenii se înarmează:

 • unii cred că vor trebui să își apere familia și bunurile, dacă va exista o criză majoră de alimente.
 • alții sunt de origine asiatică și se tem de atacuri rasiste, după ce epidemia a fost înregistrată pentru prima dată în China.
 • alții cred că autoritățile vor interzice vânzarea de arme de foc și își cumpără una fără vreun motiv anume, pe principiul că poate vor avea vreodată nevoie.

Până la momentul scrierii acestui articol, 4 165 de americani au fost infectați cu coronavirus, 73 de oameni pierzându-și viața și tot 73 fiind total vindecați. Doar 12 pacienți sunt, în acest moment, în stare gravă.

 

În Australia s-a ajuns la bătăi în supermarket, pentru hârtia igienică. Puteți vedea video cu bătaia din supermarket  aici

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns

 1. „Dumnezeule, suntem copleşiţi!“ – cozi la magazinele de canabis din San Francisco – YesComment

  […] Săptămâna trecută, americanii stăteau la coadă la magazinele de arme. Detalii găsiți aici. […]

 2. Produsele cu cele mai mari scumpiri, în timp de carantină – ce se întâmplă în America – YesComment

  […] În urmă cu aproape două săptămâni, magazinele de arme și muniție din Statele Unite au înregistrat vânzări cu 68% mai mari decât de obicei. Amănunte aici […]

 3. Împușcat din cauza măștii de protecție – tragedie la intrarea într-un magazin – YesComment

  […] În martie, la începutul pandemiei de coronavirus, în Statele Unite au fost cozi impresionante la unele magazine de arme. Amănunte AICI. […]