Organizația Patronală a Retailerilor din România (RORETAIL) a anunțat astăzi că societățile comerciale care funcționează în centrele comerciale de tip mall, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor, vor suspenda contractele de închiriere ale magazinelor și contractele individuale ale lucrătorilor comerciali pe întreaga durată a stării de urgență.

malluri 2020

În comunicat se menționează următoarele:

„Retailerii care funcţionează în centrele comerciale de tip mall – cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor – vor pune în aplicare următoarele măsuri preventive:

  1. Invocarea Pandemiei COVID-19 ca un eveniment fortuit ce reuneşte atât forţa majoră, cât şi cazul fortuit şi, pe cale de consecinţă, în temeiul Art.1.351 şi 1.271 din Codul Civil, suspendarea contractelor de închiriere ale magazinelor din centrele comerciale de tip mall pe întreaga durată a stării de urgenţă decretate începând cu data de 16.03.2020;
  2. Invocarea Pandemiei COVID-19 ca un eveniment fortuit ce reuneşte atât forţa majoră cât şi cazul fortuit şi, pe cale de consecinţă, în temeiul art. 50 din Codul Muncii, suspendarea contractelor individuale de muncă ale lucrătorilor comerciali din magazinele aflate în centrele comerciale de tip mall pe întreaga durată a stării de urgenţă decretate începând cu data de 16.03.2020“.

Decizia vine ca urmare a faptului că măsurile luate de autorități cu scopul combaterii epidemiei de coronavirus au făcut să scadă foarte mult numărul celor care vizitează mallurile, afectând astfel drastic activitatea magazinelor din marile centre comerciale.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.