În luna februarie 2020, vânzările de autoturisme din România au scăzut cu 26,9%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, conform informațiilor oferite de Direcţiea Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), date centralizate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

vanzari masini luna februarie

După primele două luni ale anului, se înregistrează o scădere generală a pieţei auto de 20,2% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019. Astfel – ținând cont de situația existentă și în luna martie – este sigur că, după 6 ani consecutivi de creștere permanentă a pieței auto românești, vom avea un prim semestru de scădere pe acest segment.

Reprezentanții APIA au declarat: „Este de reţinut faptul că evoluţia din România este în linie cu cea din Europa şi, într-o oarecare măsură, poate fi explicată de conjunctura pieţei, generată de respectarea unor obiective de emisii CO2 mai severe pentru anul 2020, fapt ce este posibil să fi stimulat, înmatricularea mai rapidă a unor unități în decembrie 2019“.

Aici găsiți cifrele oficiale despre vânzările de mașini în România și în Europa

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns