CFR Călători a anunțat că modifică regulile de rezervare a locurilor în tren. Măsura a fost luată pentru a se asigura protecția pe perioada stării de urgență.

Pentru combaterea răspândirii infecției cu COVID-19 și pentru siguranța călătorilor, compania feroviară a decis să ia măsuri și să asigure spațiu între pasageri în trenuri. Astfel, se va aplica regula un loc liber, un loc ocupat, pentru ca pasagerii să păstreze distanța recomandată de autorități. Decizia se aplică și în cazul vagoanelor de dormit sau cușetă.

Mai mult, personalul de tren a fost instruit să îndrume călătorii care stau pe locuri alăturate către alte locuri libere, în funcție de disponibilitate, pentru a respecta distanța minimă recomandată. În cazul trenurilor cu tendință de aglomerare, CFR a anunțat că suplimentează numărul de vagoane cu 25, astfel încât măsurile de prevenție să fie respectate cu strictețe de mâine.

„Facem apel la toți pasagerii să respecte regulile de igienă și comportament emise de Ministerul Sănătății și autoritățile abilitate, în vederea restrângerii răspândirii infecției cu COVID-19 și a efectelor acesteia pe teritoriul țării noastre”, au transmis reprezentanții CFR Călători.

În contextul pandemiei provocate de coronavirus, compania feroviară a anunțat că suspendă temporar circulația trenurilor internaționale care fac legătura între România și Ungaria/Austria, prin frontiera de stat Episcopia Bihor, ca urmare a deciziei Ungariei de a-și închide granițele pentru cetățenii străini. De asemenea, mai multe trenuri cu trafic intern au fost suspendate până la data de 6 aprilie, cu posibilitate de prelungire.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns