În plină pandemie, românii sunt tot cu gândul la vacanță, iar operatorii de turism profită din plin de setea lor de călătorie. Agențiile de turism au început să înregistreze deja foarte multe rezervări de vacanțe, unele chiar pentru weekend-ul 15-17 mai, perioada în care starea de urgență ar urma să ia sfârșit, potrivit autorităților.

 

Deși mulți dintre ei și-au exprimat nemulțumirile în mediul online cu privire la serviciile de turism oferite și la modul în care gestionează problemele operatorii din industrie, turiștii români nu dau înapoi când vine vorba de vacanță. În mod paradoxal, s-ar părea că aceștia nu renunță la planurile pe care le aveau sau le adaptează pentru zonele locale.



„Românii abia aşteaptă să plece o zi, un weekend şi apoi, mai târziu, probabil vor încerca şi o vacanţă ceva mai mare, dar sunt convinsă că prima destinaţie aleasă, aşa cum arată sondajele noastre, este litoralul românesc. Desigur şi destinaţiile montane, zona Deltei Dunării, zonele în care oamenii se pot caza în structuri de cazare cu capacităţi mai mici, cu un număr mai mic de camere, cu spaţiul mai mare, apartamente de vacanţă foarte solicitate. (…) Au început rezervările şi chiar pentru primul weekend 15 – 17 mai”, a declarat Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Potrivit reprezentanților agențiilor de turism, hotelierii au achiziţionat deja echipamente de igienizare, dezinfecţie, precum şi echipamentele necesare personalului care lucrează în aceste unităţi de cazare.



Lasă un răspuns