Saltele murdare, mizerie fără margini, mâncare cu mucegai, pereţi cu grăsime, hote murdare, asta au găsit inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în centrele de carantină din Craiova și Turnu Măgurele.

 

Trei unități din Craiova au fost verificate, iar administratorii au fost amendați cu 48.000 de lei în total. Comisarii au cerut și închiderea temporară, până la 6 luni, pentru toate cele trei centre.



La fel s-a întâmplat și în Turnu Măgurele, unde comisarii ANPC s-au autosesizat după ce în mediul online a apărut un clip în care oamenii arată cum urmau să primească pâine cu mucegai, la masă. Aici, amenda a fost de 20.000 de lei, produsele expirate au fost confiscate, iar administratorul a fost obligat să refacă stocul alimentar.

Potrivit reprezentanților instituției, „ANPC va continua campania de verificări și în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea și viața consumatorilor nu sunt puse în pericol în zonele de comercializare, precum și că drepturile consumatorilor sunt respectate cu strictețe, acestea reprezentând prioritatea activității instituției.”



Lasă un răspuns