Cinci angajaţi și administratorul unei brutării din Alba Iulia au fost depistați cu coronavirus, potrivit anchetei epidemiologice făcute de DSP Alba.

 

Atât brutăria, cât și toate punctele de lucru ale acesteia au fost închise. Ceilalți angajați urmează să fie testați în zilele următoare.„Precizăm că în lipsa unor documente oficiale sau a unor buletine de analiză, conform legii în vigoare nu se putea lua măsura suspendării activității societății sau izolării personalului. S-a luat decizia de suspendare a întregii activități a societății, la toate punctele de lucru, întrucât nu se cunoșteau date exacte cu privire la contactul angajaților depistați pozitiv cu ceilalți angajați de la celelalte puncte de lucru și DSP Alba a preferat să aplice principiul prudenței până la definitivarea anchetei epidemiologice și testarea întregului personal”, arată DSP Alba.

Potrivit epidemiologilor, chiar dacă transmiterea virusului nu se face prin produse alimentare, nespălarea mâinilor și contactul direct cu clienții pot favoriza transmiterea virusului. DSP Alba a decis testarea tuturor angajaților societății implicați în producție, desfacere și personal administrativ, în total fiind vorba de peste 100 de persoane.

Până la obținerea rezultatelor de laborator, brutăria este închisă, iar în timpul suspendării, în toate punctele de lucru se face dezinfecție și igienizare.Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.