Nemulțumiți de faptul că trebuie să plătească chirie pentru lunile în care nu au beneficiat de spațiul din centrele comerciale, retailerii nealimentari amenință cu boicotarea deschiderii magazinelor.

 

Aceștia sunt dispuși să ajungă la o înțelegere cu proprietarii centrelor comerciale prin care să existe chirie zero în perioada de pandemie.

„Este un apel disperat, pentru că suntem într-o situaţie disperată. Există, însă, mulţi proprietari care forţează plata integrală a chiriilor în condiţiile în care membrii noştri au activitatea suspendată. Nu este corect nici moral şi nici contractual, pentru că retailerii nealimentari nu au putut beneficia de spaţiile respective. Dacă nu se înţelege rapid că nu avem de unde acoperi asemenea costuri ne vom îndrepta spre colaps, iar efectele negative economice şi sociale vor fi extrem de ample”, susţine Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv RORETAIL.

Se pare că până în prezent, peste 2.000 de magazine, reprezentând aproximativ un sfert din totalul magazinelor din centrele comerciale din România, au semnat apelul RORETAIL cu privire la boicotare.

Lasă un răspuns