Din data de 15 mai , odată cu ridicarea stării de urgență cauzată de pandemia de COVID-19, companiile aeriene vor începe să-și reia activitatea și de la Aeroportul Internațional Iași.


Prima companie care redeschide mai multe rute externe cu plecare de la Iași este operatorul Wizz Air.
Acesta va opera cursa Iași- Londra (Lutton), cu plecare la ora 6:00, cursa retur urmând să ajungă în aceeași zi, după orele prânzului. Tot în aceeași zi, compania va opera cursa Iași-Paris. Cursa retur din Capitala Franței va ajunge pe Aeroportul Internațional Iași câteva ore mai târziu.
Sâmbătă, ar urma să decoleze primele curse spre Dortmund, respectiv Liverpool, iar duminică, spre Eindhoven.

 

În data de 17 mai, sunt trecute alte trei curse operate de compania Wizz Air. Este vorba din nou despre cursa Iași-Londra și retur, cursa Iași-Eindhoven și retur, cursa Iași-Billund și retur.
Conducerea Aeroportului Internațional a anunțat și faptul că din 18 mai compania TAROM va relua cursele interne pe ruta Iași-Otopeni și retur.
Catania, Veneţia, alături de Bruxelles, Tel Aviv şi Larnaca vor reveni în prima săptămână a lunii iunie pe panoul de zbor al aerogării ieşene. Tot în iunie se va relua cursa Iaşi-Viena.
În orarul de zbor nu au fost încă trecute zborurile companiei Blue Air. Operatorul low cost va anunța în aceste zile conducerea aerogării despre reluarea zborurilor spre destinațiile pe care le avea în program anterior pandemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.