La ordinul guvernului elen, peste 500 de plaje publice din Grecia au fost deschise sâmbătă, iar mii de oameni le-au luat cu asalt, după ce carantina impusă în 23 martie s-a încheiat.


Pentru mulţi greci, aceasta a fost prima ocazie de a ieşi din case după relaxarea graduală începută anterior în această lună şi a coincis cu primul val de căldură din acest an.
Amatorii de soare au de ce să se bucure, pentru că temperaturile în zonă ajung la 38-39 de grade Celsius în acest weekend.

 

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar umbrelele trebuie să fie aşezate la minimum 4 metri una de cealaltă.
Începând de luni, 18 mai, vor fi deschise obiectivele arheologice şi vor fi autorizate călătoriile în interiorul Greciei continentale şi spre insula Creta. După o săptămână, pe 25 mai, vor fi autorizate şi călătoriile către restul insulelor.

 

Lasă un răspuns