Sălile de jocuri, cazinourile și casele de pariuri din România sunt închise începând cu data de 18 martie. Încă nu s-a avansat o dată precisă pentru redeschidere, însă se vorbește tot mai insistent că aceasta ar urma să aibă loc pe 15 iunie. Dar în ce condiții?

redeschidere pacanele cazinouri

Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc, a oferit mai multe amănunte despre normele suplimentare ce vor trebui respectate. Este vorba despre pereți de plexigas între cele două aparate, despre dezinfectarea acestora după fiecare client sau despre necesitatea ca jucătorii să poarte mască:

Între aparate va fi montat plexiglas. Este mobil și în funcție de unde joacă clienții la aparate se va extrage și se va monta la un alt aparat. Sunt clienți care joacă la două aparate sau la trei aparate. Iei plexicul, pune plexicul… Nu mai e frumusețea aia a jocului care era înainte de condițiile astea restrictive.

Plus mască, plus tot timpul trebuie aparatele dezinfectate. De câte ori se ridică un client de la aparat, trebuie dezinfectat aparatul. Altul vrea să joace, trebuie să aștepte până se dezinfectează. Nu văd cum își va reveni, în condițiile astea restrictive, industria pe termen scurt sau mediu!“

Până în luna martie, în România funcționau  8 034 de agenții, aproape o mie dintre acestea aflându-se în București. Există semnale în piață că aproximativ 30% dintre acestea nu se vor mai redeschide.

 

 

Lasă un răspuns