Operatorul aerian low-cost Easyjet a anunţat că intenţionează să concedieze până la 30% din forţa sa de muncă, sau 4.500 de angajaţi.


De asemenea compania vrea să-şi reducă flota de avioane, pentru a se adapta noilor condiţii, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19).
EasyJet, care are peste 15.000 de angajaţi în opt ţări din Europa, a precizat că va demara în următoarele zile un proces de consultări cu angajaţii, după ce majoritatea companiilor aeriene au anunţat concedieri, ca efect al epidemiei.
EasyJet îşi va reduce flota la aproximativ 302 aeronave până la finalul lui 2021, cu 51 de avioane mai puţin decât previziona înainte de epidemie. Anul acesta compania se aşteaptă să funcţioneze la 30% din capacitatea sa.

 

 

Şi rivala irlandeză Ryanair a anunţat că va renunţa la 15% din forţa sa de muncă, în timp ce operatorul aerian low-cost Wizz concediază 19% din angajaţi.
EasyJet nu va mai efectua curse aeriene spre Italia dacă Roma prelungeşte reglementările de distanţare socială pe avioane dincolo de 15 iunie, deoarece potrivit reprezentanților companiei ar fi imposibil pentru companii să opereze cu doar o treime din locuri vândute.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.