Autoritățile din această țară au anunțat că va da banii înapoi turiștilor care se infectează cu Covid-19 pe perioada vacanței.

vacanta cipru

Sezonul turistic este așteptat cu nerăbdare după aceste luni dificile, iar țările cu deschidere la mare par să fie „sufocate” de rezervări. Însă, una dintre acestea a găsit o modalitate inedită pentru a-și atrage turiștii.

Cipru a anunțat că va plăti costurile de vacanță turiștilor, dacă aceștia se infectează cu coronavirus în timpul sejurului din această țară.

Guvernul și-a făcut publică promisiunea într-o scrisoare deschisă, în care a subliniat că va plăti pentru cazarea, tratamentul medical și mâncarea pacienților și a familiilor acestora. În schimb, turiștii vor trebuie să suporte din propriile buzunare transferul la aeroport, precum și zborul de plecare din Cipru.

 

 

100 de paturi vor fi rezervate în spitale special pentru turiștii care s-ar putea infecta, iar mai multe hoteluri sunt pregătite pentru a ține în carantină familiile lor.

Pe 9 iunie, Cipru își va redeschide aeroporturile pentru zborurile provenite din 13 ţări „cu risc scăzut”, ca măsură de relaxare anti-COVID. Vizitatorii care vor intra în țară între 9 şi 19 iunie vor trebui să aibă asupra lor un certificat care să dovedească faptul că au fost testate negativ pentru COVID-19. Din 20 iunie, certificatul nu va mai fi necesar.

Decizia guvernamentală a fost luată pentru a readuce turiștii, care au un rol major în economia țării.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.